Edellinen | Seuraava
Sisällysluettelo
















Nummiskat vetonauloina Kauhajoella
Nummiskojen perustaja oli kansanlaulujen keräilijänä tunnettu Kerttu Talvitie eli "Muori." Hän veti Nummijärvellä kansanlaulukööriä 1982 ja huomasi siellä nuoret tytöt, jotka osasivat laulaa ja osasivat esiintyä. Nummiskojen perustajajäseniä olivat Anne Malinen (s 1973, o.s. Hietalahti), Mervi Talvitie (s 1974) sekä Sari Istukaissaari (s 1973 o.s. Haapaniemi) ja Satu (s 1975) Haapaniemi. Myöhemmin tuli mukaan myös Johanna Parvinen (s 1973, o.s. Talvitie) ja reilun vuoden yhteislaulujen jälkeen jäivät Sari ja Satu pois.

Nummiskoja nähtiin ja kuultiin ainakin kolmissa Speleissä; Kauhajoella, Jalasjärvellä ja Alajärvellä sekä Kaustisten kansanmusiikkijuhlilla monta kertaa, samoin Pikku-Speleissä ja useissa juhlissa pitkin maakuntaa. Kaksi kertaa Nummiskat olivat Ruotsissa Borlängessä Suomi-seuran äitienpäiväesiintyjinä. Näiden lisäksi oli esiintymisiä häissä ja hautajaisissa sekä monesti radiossa ja pariin otteeseen jopa televisiossa. Nummiskat osallistuivat myös moniin laulukilpailuihin, joista oli usein tuomisina kunniakirjoja ja mitaleja.

Esiintyminen oli Nummiskoille se "porkkana", palkkioita eivät alle 10-vuotiaat vielä oikein osanneet vaatia, mutta esiintymisasuista oltiin hyvinkin tarkkoja. Vanhemmat joutuivat maksumiehiksi sekä mekkoihin että matkoihin. Joistakin harvoista keikoista saatettiin joskus tarjota matkakorvauksia, mutta Nummiskat oli pääasiassa sekä tyttöjen että vanhempien yhteinen harrastus.

Nummiskat joutuivat jäähylle 1986, kun nuorten neitien muut harrastukset vaativat oman aikansa. Vieläkin löytyy nummijärvisiä ja ehkä muitakin, jotka muistavat Peltokanan tai Varis-laulun ja hymyilevät muistolleen.