* Nummijärven Koivuranta -yhdistys ry

189.469 Kauhajoki 24.5.2004 27.4.2007

NUMMIJÄRVEN KOIVURANTA RY

 

Puheenjohtaja Tuomo Nevala.  0400768305
Sihteeri   
 

 

YHDISTYKSEN PERUSTAJAT JA HISTORIIKKI

Ilma Leppiranta, Ville Kauppinen ja Kari Simonen perustivat Nummijärven Koivuranta ?yhdistys ry:n Helsingissä 30. tammikuuta 2004. ?Yhdistyksen tarkoituksena on nummijärveläisten virkistystoiminnan edistäminen ja kehittäminen sekä viihtyvyyden lisääminen yleensä Nummijärven alueella.?

Vaatturimestari Ilma Leppiranta halusi jättää itsestään ja työstään kotikyläänsä pysyvän muiston antamalla kyläläisille mahdollisuuden toteuttaa virikkeellistä toimintaa yhdistyksensä ja lahjoituksensa turvin. Ilma ei itse ehtinyt käynnistää toimintaa sairautensa vuoksi. Onneksi hän ehti kuitenkin selkeästi ja toistuvasti kertoa ajatuksensa ja toiveensa yhdistyksen tulevasta toiminnasta ennen kuolemaansa 3. joulukuuta 2004. Ilma puhui usein yhteisöllisyyden merkityksestä kylälle. Hän itsekin järjesti monena kesänä pieniä kutsuja ja pukuesityksiä kyläläisten iloksi. Kädentaidot, puutarhanhoito, luonto ja kirjat olivat hänelle tärkeitä. Vanhukset ja nuoret olivat erityisen lähellä hänen sydäntään. Nämä arvot antoivat toiminnalle suunnan. (linkki 1: Ilma Leppirannan elämänkaari)

 

YHDISTYKSEN TOIMINTA

Nummijärven ala-asteen koululaisille järjestetään vuosittain toimintapäivä, jossa hauskan leikin ja toiminnan myötä saadaan uusia kokemuksia ja samalla opitaan oman kyläyhteisön kulttuuria, tapoja ja historiaa sekä ympäröivän luonnon tuntemusta. Koululaisille järjestetään myös pieniä kilpailuja ja askartelua tai maalausta. (linkki 2: kuvia)

Vanhemmalle väestölle on tarjolla tutustumiskäyntejä, retkiä tai teatterissakäyntejä. Lisäksi yhdistyksellä on monenlaista virikkeellistä toimintaa: lauluiltoja, askartelukursseja ja vaikkapa miesväen järjestämä soppapäivä mukavan yhdessäolon ja ohjelman kera Koivurannassa ja tietysti jokavuotinen pikkujoulujoulujuhla. (linkki 3: tapahtumista kuvia)

Nummijärven Koivuranta ry:n projekteja ovat olleet monet erilaiset tapahtumat ja näyttelyt:

  • täytettyjen eläinten näyttely 6.11.2005 (linkki 4: kuvat)

  • kylätaidenäyttely 16.7.2006 (linkki 5: kuvat)

  • Ilma Leppirannan pukukokoelma on ollut esillä Nummilahden koululla 18.9.2005 ja leirintäalueella 5.8.2008 (linkki 6: leirinta/karavaanarit)

  • Kriuhnaasut tapahtumassa Salakarilla esitettiin runoja itämaista tanssia ja Ilman pukukokoelma oli sielläkin esillä 19.4.2008. (linkki 7: kuvat)

Nummijärven kootut runot I (v.2006) ja II (v.2007) osan aineistojen kerääminen ja kirjojen julkaiseminen on suurin ja aikaa vievin koko kyläyhteisöä koskettava projekti, joka runojen lukijoille ja kuuntelijoille välittää Nummijärven ?terveisiä? kauas ja lähelle. (linkki 8: lehtijuttu 1) (linkki 9: lehtijuttu 2) (linkki 10: lahjavihjeet)